
آیا تاکنون برایتان پیش آمده که با لذتی بسیار یک بستنی را در بیرون از خانه بخورید ؟ آیا شده که برای بار دوم و سوم هم به بوفه ی کنار خیابان بروید و بستنی بخرید؟… تصمیم دشواری است نه! اینکه چطور در مقابل احساسات کاذبتان مبارزه کنید. تحقیقات نشان داده که ذهن انسان می تواند باعث تضعیف ما در اتخاذ تصمیماتی چون غذا خوردن شود.
برهمین اساس در این مطلب چهار شیوه ای را که ذهن باعث می شود تا در خوردن غذا حریص شویم مورد بررسی قرار خواهیم داد.
۱- مغز از خود هورمون استرس ترشح کرده که باعث غذا خوردن شما خواهد شد. همینطور شاید از این موضوع آگاه باشید که ذهنتان وقتی تحت فشار است می تواند نسبت به مواد غذایی شما را حریص کند. تحیقیقات جدیدی در دانشگاه فلوریدا نشان داده که چربی های موجود در شکم و ران سیگنال هایی به مغز فرستاده و آن را مجاب به واکنش نسبت به موارد استرس زا خواهد کرد ، در نتیجه شما احساس گرسنگی خود را حفظ کرده و غذای بیشتری می خورید.
دکتر James Herman می گوید: “ما باید یادبگیریم چطور با این چرخه ی استرس زا و شکل نامناسب غذاخوردن مقابله کنیم.”
یکی از این راهکارها مصرف کمتر قهوه است ، مطالعات نشان داده کافئین می تواند پاسخ مغز شما نسبت به استرس را بدتر کند ، پس بهتر است از نوشیدن کافئین زیاد بپرهیزید . نوشیدن چایی می تواند گزینه ی مناسب تری برای شما باشد.
۲- هورمونی که مغز ترشح می کند باعث می شود تا چربی بیشتری را نسبت به میزان معمول طلب کنید. خیلی جالب است ، برخی افراد به یک کاسه سالاد راضی اند درحالی که برخی بیشتر غذاهایی سرخ شده و برگر را ترجیح می دهند. کمبود سطح هورمون مغز می تواند باعث پشیمانی شود زیرا طبق مقاله ی آقای Wood Johnson ، دانشجوی پزشکی، سطح کم هورمونی به نام glucagon یا GLP-1 انسان را مجاب به پرخوری و مصرف چربی بیش از اندازه می کند در حالیکه سطح مناسب این هورمون چیزی است که باعث به اندازه غذاخوردن ما خواهد شد.
پس مغز خود را باهوش تر کنید:
بیشتر بخوابید ، با توجه به اینکه سازمان غذا و داروی ایالات متحده دارویی را تایید کرده که سطح هورمون GLP-1 را تعادل خواهد بخشید و یکی از درمانهای چاقی به وسیلۀ برخی داروها می باشد اما شما می توانید براحتی و بدون عوارض خاصی این هورمون را با خوابی مناسب کنترل کنید. یک تحقیقی دیگر نشان داده که کمبود خواب عاملی است که باعث گرسنگی کاذب و پرخوری شما در طول روز خواهد شد.
۳- یک رژیم غذایی پرکالری مغز شما را برای پرخوری تحریک خواهد کرد زیرا طبق تحقیقات خوردن مانندن مصرف مواد مخدر می تواند باعث آزاد شدن هورمون dopamine در مغز شود که حس رضایت و لذت بخشی به شما خواهد داد و به همین علت شما مجاب می شوید تا آن عمل ( خوردن ) را بازهم ادامه دهیم. طبق یک آزمایش موشهایی که به پرخوری و مصرف مواد چرب عادت داده شدند به سختی توانستند تا بعد از مدتی در رژیم غذایی خود تغییر ایجاد کنند و حتی در مقابل شک های الکترونیکی ریزی که به آنها داده می شد تا از مصرف غذاهایی ناسالم سرباز زنند مقاوت نشان داده و گویا به چنین رژیمی اعتیاد پیدا کرده بودند.
پس بهتر است در مصرف غذاهایی با چربی بالا دقت کنیم ، مخصوصاً آن دسته ای که با نمک یا شکر فراوان همراهند. تحقیقات نشان داده که این دسته از غذاها مغز را به خوردن بیشتر تحریک می کند.
۴- گاهی اوقات نیازهای روانیمان به نیازهای فیزیکی ترجیح داده می شوند. محققان ثابت کردند که پرخوری ما در اکثر اوقات برای برآورده کردن نیازی غیر از گرسنگی است. طبق یک بررسی که بروی ۱۴۴۷ دانشجوی دختر انجام شد ، ۴۰ درصد آنهایی که در ماه گذشته پرخوری داشتند در هنگام ارتکاب این عمل احساس مایوس بودن و عدم کنترل را در خود حس می کردند.
پس شب ها از خوردن اضافی دست بکشید هرچند ترک عاداتی اینچنین دشوار است اما طبق بررسی های به عمل آمده اکثر پرخوری های شبانگاهی مربوط به احساسات بد و استرس زا است در نتیجه اگر با احساس خوبی به رخت خواب نرفتید ممکن است در صبح به پرخوری تمایل پیدا کنید در نتیجه بجای تماشای تلویزیون تا دیروقت بهتر است به فکر کنترل خود و یک صبحانه ای سالم باشید.
سوالات و تجربههای خود را از طریق سایت فیت لیدی یا اینستاگرام فیت لیدی با ما در میان بگذارید.