“ورزش برای همه”، همایشی که ماندگار شد

3

اولین همایش ملی ورزش برای همه در روزهای ۴ و ۵ آذر  به همت معاونت توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد. همایشی که می توان از آن به عنوان نقطه عطفی در برگزاری هایش های علمی در حوزه تربیت بدنی یاد برد. اولین چیزی که نظر شرکت کنندگان در این همایش را به خود جلب می کرد بخش های متنوعی بود که تمایز اصلی این همایش با همایش های مشابه بود. به نظر می رسد برگزارکنندگان این همایش با شناخت کاملی که از ورزش برای همه داشته اند سعی کرده اند توجه جامعه علمی را به نقش حوزه های مختلف در همگانی کردن ورزش جلب کنند.

بارزترین بخش را می توان مسابقه نقاشی ورزش همگانی دانست که در گروه سنی زیر ۱۰ سال برگزار شده بود و استقبال کم نظیر کودکان از این بخش حتی وزیر ورزش را نیز متعجب کرده بود. نزدیک به ۱۰۰۰ نقاشی ارسال شده به این همایش از سوی کودکان این نکته را یادآور می شد که برای فرهنگسازی باید از این قشر استفاده بیشتری کرد. در این بخش عرفان قربانی  اول، نازنین زهرا فرخی دوم و سپیده تاریوردی سوم شدند.

استقبال کم نظیر پژوهشگران از ارسال مقاله به این همایش نکته دیگری بود که باعث شد وزیر ورزش و جوانان در سخنرانی خود به آن اشاره کند. ارسال بیش از ۷۰۰ مقاله در حوزه ورزش همگانی نشان داد که این حوزه در صورتی که مورد توجه قرار گیرد جامعه علمی تربیت بدنی نیز از آن حمایت خواهد کرد. لازم به ذکر است در اکثر همایش ها که به صورت عمومی برگزار می شود به سختی شاهد بیش از ۳۰۰ مقاله بوده ایم.

بخش دیگر این همایش که به نوعی برای اولین بار در اینگونه همایش ها شاهد بودیم بخش “تجلیل از خادمان ورزش همگانی” بود. برگزارکنندگان همایش به صورت هوشمندانه ای این نکته را یادآور می شدند که ورزش همگانی و فعالان آن مهم بوده و تلاش های آن ها نادیده گرفته نخواهد شد. نکته بسیار جالب این بخش در زمان اهدای جوایز به این خادمان و صحبت های کوتاه آنان بود که اکثریت آن ها این روز را بزرگ ترین روز زندگی خود می دانستند. حیدر قاسمی نژاد، اکبر مالکی، محمدعلی قره، حیدر قاسمی نژاد، سید محمد آقامیر، محمد رضایی، گلی سفیدزاده، حمید قاسمی، محیا شهسرای، بهزاد کاویانی، محمد حسین آقازمانی، بهرام شفیع و مرتضی محسن پور کسانی بودند که تندیس خادمان ورزش همگانی را از دستان محمود گودرزی و غلامرضا شعبانی بهار دریافت کردند.

مسابقه ایده برتر همگانی کردن ورزش در بین مردم یکی دیگر از بخش های جذاب این همایش بود. به گفته دبیر علمی همایش تعداد ۸۶ ایده به این بخش ارسال شده بود که در نوع خود جالب توجه بود. در پایان این بخش بهناز فرشچی تبریزی اول، مریم آقا سید عزیزالله دوم و حمید کلاته لالایی تبریزی سوم شدند.

 مسابقه عکاسی از ورزش همگانی بخش بعدی این همایش بود که بنری از عکس های ارسالی به همایش در ورودی سالن همایش جلب توجه می کرد که سوژه ای برای عکس یادگاری شده بود. از بین ۳۱۵ عکس ارسالی به این همایش در پایان مرضیه رضوانی اول، عاطفه یکپایی دوم و ایرج توتونچی سوم شدند.

مسابقه وبلاگ و وبسایت برتر در حوزه همگانی کردن ورزش نیز با استقبال خوبی روبه رو شده بود. در این بخش ۵۶ وبلاگ و وبسایت شرکت کرده بودند که در پایان وبسایت fitlady.ir به مدیریت سحر صفری و میثم رضی اول، وبسایت sportforall.ir به مدیریت احسان صابری و وحید بقایی دوم و وبسایت pmvi.ir به مدیریت جلیل عابدینی سوم شدند.

نکته مهمی که در این همایش قابل مشاهده بود کیفیت بالای برگزاری همایش در کنار کمیت خوب آن بود. قطعا دریافت ۷۰۰ مقاله و داوری آن و تهیه کتابچه ای با بیش از ۴۰۰ مقاله کار آسانی نبوده که دست اندر کاران این همایش به خوبی از عهده ی آن برآمده بودند.

به نظر می رسد این همایش استاندارد جدیدی برای همایش های علمی تعیین کرد که قطعا در همایش های آتی تربیت بدنی بیشتر نمود خواهد کرد.

3 دیدگاه

  1. شرمنده ولی اسم و مشخصات مدیریتی وب سایت دوم رو اشتباه وارد کردید .
    امکانش هست ویرایش کنید .
    برای اطمینان به همین مطلب خودتون داخل سایت همایش یه نگاه بندازید یا با اقای فتحی تماس بگیرید .

پاسخ دادن

دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را وارد کنید