
بیشتر کسانیکه که اضافه وزن دارند هیچ گاه حاضر نیستند به سمت ورزش بدنسازی بیایند. زنان بر این باورند که بدنسازی باعث می شود چربی بدن آنها تبدیل به عضله شده و در همین سایز، سفت و مردانه شوند. همینطور خیلی از مردان تصور می کنند می توانند با تمرین بدنسازی چربی های بدن خود را به عضله تبدیل کنند. اما آیا واقعاً تبدیل چربی به عضله امکان پذیر است ؟!
ترس از تبدیل چربی به ماهیچه هم در زنان و هم در مردان وجود دارد. شاید این یک دلیل اصلی در افراد چاق باشد که آنها را از ورزش بدنسازی می ترساند. اگر شما فردی با اضافه وزن هستید همیشه درباره بهترین ورزش برای چربی سوزی و رسیدن به تناسب اندام نگرانی و سوال های زیادی دارید. برخی از این نگرانی ها و سوال ها شما شامل این موارد هستند: آیا تبدیل چربی به ماهیچه امکان پذیر است؟ آیا برنامه غذایی تبدیل چربی به ماهیچه وجود دارد؟ بهترین ورزش برای تبدیل چربی به عضله کدام است؟ در این مطلب می خواهم شما را از این موضوع اگاه کنم که آیا واقعاً امکان تبدیل چربی به ماهیچه با تمرین بدنسازی و یا هر ورزش دیگری وجود دارد یا خیر.
چربی سوزی و عضله سازی چگونه اتفاق می افتد؟
در حقیقت چربی بدن، انرژی مازادی است که در بدن ذخیره شده است. این بافت نرمی که همه از آن فراری هستند همان کالری های مازادی است که صرف انجام فعالیت های بدنی نشده و بدن ناچار به ذخیره آن شده است. چربی سوزی واژه ای است که خیلی ها به دنبال آن هستند و برای رسیدن به آن حاضرند هر راهی را امتحان کنند! مثلاً استفاده از قرص های چربی سوز!
اما عضله بافت فعال بدن انسان است. این بافت برای انجام فعالیت و حرکت نقش حیاتی دارد. در حقیقت این بافت مولد حرکت است. عضلات با انقباض خود نیرو را به استخوان وارد کرده و حرکت ایجاد می کنند. عضلات بدن با افزایش سن از دست می روند و همین یکی از دلایل ناتوانی در حرکت در افراد مسن است. اهمیت ورزش بدنسازی اینجا مشخص می شود. بدنسازی ورزشی است که می تواند مقدار این بافت ارزشمند بدن، یعنی عضله را افزایش دهد. بدنسازی کارایی بدن در حرکت؛ تعادل و بسیاری از شاخص های فیزیولوژیک وابسته به سلامت را بهبود می بخشد.
آیا با تمرین و ورزش کردن می توان چربی را به عضله تبدیل کرد؟
اگر کمی از دانش آناتومی و فیزیولوژی بدن انسان آگاه باشید باید بدانید که عضله و چربی دو بافت متفاوت و مجزا از هم هستند. این باور که می توان با تمرین چربی را به عضله تبدیل کرد باور نادرستی است. این دیدگاه از نگاه سطحی و ظاهری برخی مربیان ناآگاه به آناتومی و فیزیولوژی انسان، به دست آمده است. این موضوع آشکار است که اگر کسی تمرین بدنسازی انجام دهد حجم عضلاتش افزایش پیدا می کند و درصد چربی بدنش نیز کاهش پیدا می کند.
این افزایش حجم عضله و کاهش درصد چربی بدن در مردان بسیار بیشتر از زنان است. زنان تستسرون یا همان هورمون مردانه کمی دارند. کمتر بودن هورمون مردانه در زنان دلیل روشنی برای این موضوع است که چرا زنان به اندازه مردان با تمرینات بدنسازی عضله سازی نمی کنند.
مطلب پیشنهادی: آیا بدنسازی زنان را حجیم و مردانه می کند؟
چگونه ممکن است چربی سوزی و عضله سازی همزمان اتفاق بیافتد؟
چربی را می توان به آسانی با بی تحرکی و پرخوری ساخت. کاهش چربی نیز با کم خوردن و تحرک بیشتر امکان پذیر است. اما عضله سازی به این سادگی ها نیست، برای عضله سازی باید تلاش زیادی کرد. تمرین بدنسازی انجام داد و میزان پروتئین دریافتی را افزایش داد. اما سختی کار آنجاست که بخواهید عضله سازی و چربی سوزی هم زمان انجام دهید. اما چطور؟ ۲ راه حل ساده برای حل این معمای پیچیده تنها این است: برنامه بدنسازی و رژیم غذایی که درست و اصولی باشد. برنامه تمرینی شما باید با هدف عضله سازی باشد و از سوی دیگر برنامه غذایی شما باید با دریافت پروتئین بیشتر همراه باشد.
خلاصه کلام:
تبدیل چربی به ماهیچه و یا برعکس آن تبدیل عضله به چربی نمی تواند اتفاق بیافتد. چربی و عضله دو بافت مجزا هستند و به هم تبدیل نمی شوند. شما هیچ وقت نمی توانید یک پرتغال را به سیب تبدیل کنید چون دو ماده با دو ماهیت متفاوت هستند. درباره عضله و چربی نیز همین قانون صدق می کند. زیرا ماهیت این دو بافت متفاوت از یکدیگر است. کلام آخر اینکه اگر اضافه وزن دارید خودتان را از مزایای بیشمار بدنسازی برای چربی سوزی محروم نکنید. بدون ترس و نگرانی از اینکه چربی های شما تبدیل به عضله شود تمرینات خود را انجام دهید.
اگر این مطلب مورد پسند شما بود، حتماً اینستاگرام فیت لیدی را دنبال کنید تا از تازه ترین مطالب ما آگاه شوید.
مطلب پیشنهادی: آیا تبدیل عضله به چربی در صورت قطع تمرینات بدنسازی امکان پذیر است؟
Mamnoon az matlabe khoobetun
ممنون از سایت فیت لیدى
Besiar mofid bood,mesi
مرسی از سایت فیت لیدی
مطلب جالبی بود،متشکر از سایت خوبتون